Et møte mellom det nye og det gamle

– I Paradisalléen møtes det nye og det gamle. Her kombinerer vi det beste fra byen med det beste fra forstaden, sier arkitekt Jesper Jorde, avdelingsleder i TAG arkitekter som sammen med arkitekt Marko Todorovic har tegnet boligprosjektet Paradisalléen.

Hva var målet deres da dere fikk oppdraget med å utforme Paradisalléen?
– Vi har ønsket å sette tonen for hvordan Paradis skal være i fremtiden. Vår visjon med Paradisalléen er at man skal kunne kombinere et liv tett på Bergen og byens tilbud med muligheten til å trekke seg tilbake til en rolig, lys og luftig forstadstilværelse, sier Jorde.

Arkitekten er opptatt av å bygge videre på de gode kvaliteter det etablerte boligområdet har vært kjent for gjennom generasjoner. Samtidig er dette starten på utviklingen av det nye Paradis.

– Paradis er sted med klar identitet. Området er kjent for et veletablert boligmiljø med store villaer, romslige hager og parkmessige områder. Visjonen vår var å skape et urbant prosjekt som bygger på disse gode kvalitetene, sier Jesper Jorde.

– Bygget får en tydelig fasade ut mot hovedveien og et flott indre gårdsrom som alle beboerne kan benytte, påpeker Marko Todorovic.

– Gårdsrommet ligger én etasje over bakken og vil ha mye lys, utsyn og gode siktlinjer i flere retninger. Vi har tegnet leiligheter av ulik størrelse for ulike behov. De fleste av dem er gjennomgående med oppholdsrom og utsyn i to retninger. Alle leiligheter har balkong og en utsynsside mot vest. Vi har valgt å prioritere areal til gode oppholdsrom og kompakte og effektive løsninger for bad og soverom, utdyper Todorovic.

Hvordan tenker du at dagliglivet vil være med bolig i Paradisalléen?
– Med bolig i Paradisalléen kombinerer du nærheten til storbyen med alle kvalitetene som gjør Paradis til et godt sted å bo og leve. Her vil du i fremtiden få dekket alle dine daglige behov med butikker, caféer og andre tjenestetilbud slik vi kjenner det fra forsteder langs bybanenett i byer som London og Paris. Samtidig har du Bybanen bare minutter unna. Den tar deg enten til sentrum der du kan oppleve storbyen med kulturtilbud og andre opplevelser, eller til flyplassen der du kan nå hele verden, avslutter Marko Todorovic.