En kjapp tur til byen – eller en weekendtur til London?

Paradis har vært et knutepunkt i generasjoner. Det lille småbruket som tilhørte Storetveit gård ble i sin tid møtestedet for folk som kom landeveien fra Bergen og fra området rundt Fjøsanger og Nesttun. Byggingen av Storetveitvegen og Nesttunvegen formet Paradis til det stedet vi kjenner i dag.

Med etableringen av Bybanen er Paradis blitt et moderne bydelssenter som kombinerer det urbane med et grønt og fredelig boligområde. I Paradisalléen er du kun noen meter fra Bybanestoppet som tar deg effektivt til Bergen sentrum eller Flesland flyplass. 

Ønsker du heller å ta turskoene på, har du kort vei til turområder og severdigheter som Fantoft Stavkirke og Gamlehaugen. Turmulighetene på Løvstakken og Nattlandsfjellet er rike og varierte. Du finner fort en sti for deg selv og ruter som passer både for krevende løpeturer eller rolige spaserturer.

Om du foretrekker å sykle, kan du trille ned til sykkelveien på den gamle jernbanetraséen mellom Nestun og Fjøsanger. Herfra kan du sykle til sentrum eller utover i Fana på gode og skjermede sykkelveier.