LIVET I PARADIS

Velkommen til bloggen vår! Her finner du stort og smått om å bo på Paradis. Har du innspill til hva vi burde skrive om blir vi glade hvis du sender oss noen ord.

Din egen urtehage

Urter er lette å få til og enkle å dyrke, og du kan starte beskjedent med bare noen krukker, og heller utvide senere hvis du har plass og lyst.

Les mer

Blokka

Vi kunne bodd i hver vår enebolig med svær hage og likevel hatt mer enn nok plass igjen til alt det vi liker å gjøre på fritida.Svaret er ganske enkelt. De fleste av oss vil bo der jobbene er – i byer eller tettsteder. De fleste av oss vil også bo i nærheten av kulturtilbud, shopping og alle de andre bymessige kvalitetene. Med andre ord vil de fleste av oss bo på steder med begrenset plass, og det som det er lite av, det blir ofte dyrt.

Les mer

Et enkelt boligkjøp

Følelsen av å flytte inn i en helt ny bolig er vanskelig å beskrive. Å flytte inn i en helt ny, ubebodd bolig er som å få utdelt hvite ark og fargestifter. Det er en uvurderlig frihet og glede i det å kunne forme og prege sitt eget hjem.  

Les mer

En kjapp tur til byen – eller en weekendtur til London?

Paradis har vært et knutepunkt i generasjoner. Det lille småbruket som tilhørte Storetveit gård ble i sin tid møtestedet for folk som kom landeveien fra Bergen og fra området rundt Fjøsanger og Nesttun. Byggingen av Storetveitvegen og Nesttunvegen formet Paradis til det stedet vi kjenner i dag.

Les mer

Et møte mellom det nye og det gamle

– I Paradisalléen møtes det nye og det gamle. Her kombinerer vi det beste fra byen med det beste fra forstaden, sier arkitekt Jesper Jorde, avdelingsleder i TAG arkitekter som sammen med arkitekt Marko Todorovic har tegnet boligprosjektet Paradisalléen.

Les mer

Gamle møbler i nytt interiør - Her er triksene

Hva gjør du med møblene som har fulgt deg i alle år når du skal flytte inn i ny, moderne bolig? Hvordan skal du innrede med møblene du allerede har, uten at det ser ut som du har flyttet ditt gamle hjem rett inn i en ny leilighet

Les mer

Det gode liv i Paradisalléen

Oddrun og Stein Erik vurderte flere prosjekter før de kom over en annonse for Paradisalléen i Bergens Tidende.
– Umiddelbart synes vi at Paradisalléen så fin ut for oss. Det var egentlig aldri tvil. Her fant vi mye av det vi ønsket oss, og mere til, forteller Stein Erik.

Les mer