STEDER I NÆRHETEN

  • Paradis Bybane                                  100 m
  • Paradis skole                                       0,4 km
  • Aktiv365 Paradis                                 0,6 km
  • Sletten Shoppingsenter                   3 km
  • Bergen                                                  6,9 km
  • Flesland                                                11,4 km

Du trenger ikke gå langt for å la bilen stå – alt du trenger i umiddelbar nærhet
Det er ikke tilfeldig at Paradis er blant byens mest populære boligstrøk. Nærhet til natur med flotte trenings- og turmuligheter,  skoler og barnehager, treningssenter, et lite butikksenter og ikke minst bybanestopp, er noen av årsakene. Eksklusive og spennende småbutikker i Paradiskrysset rommer små overraskelser av høy kvalitet. Her finner du frisør, utsøkte merkeklær og en inspirerende interiørbutikk.  Når Paradisalleen står ferdig vil det også komme flere butikker, spisesteder, apotek og en flott Rema 1000 butikk på gateplan.
I forbindelse med den nye utbyggingen og omgjøring av hovedveien til miljøgate, vil området få en ytterligere oppgradering og en roligere puls.

Kaffekopp på kolonialen
Bilde av gutter på skogstur

Rike turmuligheter
Ønsker du å ta turskoene på, har du kort vei til turområder og severdigheter som Fantoft stavkirke og Gamlehaugen. Turmulighetene på Løvstakken og Nattlandsfjellet er rike og varierte. Du finner fort en sti for deg selv og ruter som passer både for krevende løpeturer eller rolige spaserturer. Om du foretrekker å sykle, kan du trille ned til sykkelveien på den gamle jernbanetraséen mellom Nesttun og Fjøsanger. Herfra kan du sykle til sentrum eller utover i Fana på gode og skjermede sykkelveier. 

svømmetur
Bilde av badende barn

Bli kjent med nabolaget

Paradiskryddet skal fornyes

Paradis har vært et knutepunkt i generasjoner. 
Det lille småbruket som tilhørte Storetveit gård ble i sin tid møtestedet for folk som kom landeveien fra Bergen og fra området rundt Fjøsanger og Nesttun. Byggingen av Storetveitvegen og Nesttunvegen formet Paradis til det stedet vi kjenner i dag. Med etableringen av Bybanen er Paradis blitt et moderne bydelssenter som kombinerer det urbane med et grønt og fredelig boligområde. I Paradisalléen er du kun noen meter fra Bybanestoppet som tar deg effektivt til Bergen sentrum eller til Flesland flyplass.

Meld din interesse

Det indre gårdsrommet på Paradis

Mye vil skje i Paradisområdet i tiden fremover. 
I kommunens reguleringsplan legges det vekt på utforming av vei- og gatestrukturer som bedrer sikkerheten for både fotgjengere og syklister. I tillegg skal det utvikles “sammenhengende grønnstrukturer, tverrforbindelser og gang/sykkelveier gjennom hele Paradis senterområde”. 

Dagens Paradiskryss vil også gjennomgå store endringer. Nesttunveien vil bli omgjort til miljøgate med redusert hastighet. Som del av reguleringsplanen vil Statens Vegvesen bygge gangbro over veien ved bybanestoppet.